Gradarea si Multiplicarea Tiparelor

Multiplicarea tiparelor este procesul de marire si micsorare a unui tipar baza. Prin multiplicare se urmareste obtinerea sortimentului de tipare necesar productiei industriale.

Pentru realizarea acestei lucrari se au in vedere marimile conformatiilor pentru care se va confectiona imbracamintea. In acest scop, trebuie cunoscute diferentele dintre conformatii, atat in lungime cat si in perimetru.

In lungime, marimea imbracamintei se numeroteaza in talii, iar ca grosime prin perimetrul bustului.

Mai multe informatii despre Gradarea si Multiplicarea Tiparelor

Multiplicarea tiparelor se realizeaza prin gradarea tiparului de baza. gradarea se aplica in lungimea si in latimea tiparului de baza , utilizandu-se cote de gradare . Aceste cote se obtin din diferenta dimensionala a conformatiei corpurilor.

 Gradarea tiparelor consta in stabilirea marimii cresterii sau descresterii unui tipar de baza. Operatia de gradare se poate realiza partial pe lungime sau latime si combinat.

Gradarea tiparelor pe lungime este o gradare partial care se aplica la multiplicarea tiparului de baza pe directia lungimii.

 Gradarea tiparelor pe latime este o gradare partiala care se aplica la multiplicarea tiparului de baza pe directia latimii. Aceasta operatie se numeste gradare in functie  de circumferinta corpului.

Gradare combinata este o gradare complexa care se efectueaza pe tiparul de baza, aplicandu-se cresteri si micsorari ale tiparului de baza atat pe directia de lungime, cat si pe directia de latime.

Gradarea si multiplicarea tiparelor

Utile

Sunati-ne

Ne poti gasi si pe: